Čo ponúka študentom a absolventom vývojové centrum v Skalici

Vlastným vývojom sa na Slovensku môže pochváliť iba niekoľko firiem. Jednou z nich je skupina Vaillant. V jej dcérskej spoločnosti Protherm Production v Skalici nájdete jedno z najmodernejších centier na vývoj vykurovacích technológií v Európe. Myslí pritom aj na študentov a absolventov.

V Skalici sa ročne vyrobí pol milióna zariadení na vykurovanie a ohrev vody pre domácnosti po celom svete. Na ich zlepšovaní sa priamo podieľajú aj Slováci.

Veľké šance pre absolventov

Atraktívna práca pod krídlami medzinárodného koncernu, komunikácia v cudzom jazyku či cesty do zahraničia – to všetko majú na dosah aj absolventi. Už teraz má vývojové centrum otvorených viac ako desiatku nových pracovných pozícií. „Hľadáme mechanických inžinierov, projekt leaderov (aj juniorov), softvérových a hardvérových inžinierov a inžinierov pre vývoj hydraulických modulov,“ spresnil Martin Paksi, manažér vývojového centra. To expanduje a v najbližšom čase sa počet jeho zamestnancov vyšplhá z 56 až za hranicu 70 vývojárov. Zároveň sa v Skalici buduje kompetenčné centrum pre vývoj elektronických modulov. Postupne sa zhostí vývoja softvéru a hardvéru nových technológií. „Už dnes naši vývojári určujú trendy pre budúcu hydrauliku. To, čo navrhnú, skompletizujú v prototypovej dielni, otestujú v laboratóriu a nakoniec zavedú do sériovej výroby – to všetko sa deje u nás v Skalici,“ dodáva Paksi. Najšikovnejším z nich sa otvára možnosť kariérneho rastu aj mimo Slovenska.

Príležitosti pre študentov

Protherm Production ponúka viaceré možnosti spolupráce aj študentom vysokých škôl s technickým zameraním. Ide o stáže, spoluprácu pri tvorbe bakalárskej, diplomovej či dizertačnej práce. Každoročne pre študentov vyhlasuje študentskú súťaž s atraktívnymi cenami (najbližšie 09/2018). V roku 2018 chystá aj kariérne workshopy na vysokých školách, ktoré pripravujú svojich študentov na povolanie budúcich vývojárov. „Študentom na workshopoch ukazujeme, ako napísať CV tak, aby zaujalo HR manažérov. Pripravujeme ich na to, čo ich čaká na pracovnom pohovore,“ prezradila manažérka pre ľudské zdroje Zuzana Šimonovičová.