Futbalisti z Protherm Production vyhrali šampionát vo futbale Vaillant Group World CUP 2018

/Skalica/ Až 16 národných tímov, 200 hráčov a prvenstvo, ktoré si vybojovali Slováci. To bola bilancia futbalového šampionátu Vaillant Group World CUP, ktorý sa konal v júni v belgickom meste Gent..

„Niekoľkomesačná námaha v rámci prípravy nášho tímu sa vyplatila, priniesli sme domov vzácny pohár za prvenstvo,“ povedal ambasádor slovenského futbalového družstva Radoslav Kucharič zo Skalice. Medzinárodný futbalový šampionát Vaillant Group World CUP organizuje nemecký koncern Vaillant Group každé štyri roky pre svojich zamestnancov z celého sveta. Na Slovensku má koncern celkovo 1 600 zamestnancov v dvoch dcérskych spoločnostiach.

Príbeh úspešných Slovákov

Radoslav Kucharič zo Skalice dostal neľahkú úlohu zostaviť slovenský futbalový tím. Víťazné družstvo poskladal zo svojich kolegov. Na turnaji v Gente bojovalo za Slovensko 12 hráčov, z toho polovica pochádzala zo spoločnosti Protherm Production zo Skalice a druhá polovica zo sesterskej spoločnosti – zo závodu Vaillant Industrial Slovakia z Trenčianskych Stankoviec. Mesiace trénovania sa vyplatili a Slováci svojim kolegom z ďalších krajín (v ktorých má Vaillant Group svoje zastúpenie) prakticky nedali šancu.

Šampionát mal viacero cieľov, jedným z nich bolo upevňovať prostredníctvom športu vzájomné vzťahy medzi kolegami naprieč celým svetom. Heslom turnaja bolo: „200 hráčov, 16 národností, jedna vízia – Staráme sa o lepšiu klímu“. Podujatie malo zároveň charitatívny charakter, Vaillant Group za každý gól podaroval finančný príspevok organizácii SOS Children’s Villages, s ktorou koncern dlhodobo spolupracuje.

Víťazný tím Slovákov na šampionáte Vaillant Group World CUP v belgickom Gente.

Mapa: Štáty, v ktorých má nemecký koncern Vaillant Group svoje zastúpenie. Až 16 z nich poslalo svoje národné tímy na futbalový turnaj do Belgicka.