PROTHERM oslavuje 20 rokov na slovenskom trhu

Protherm oslavuje 20 rokov na slovenskom trhu

V dňoch 7. až 10. februára 2012 prebehol v Nitre už 14. ročník medzinárodného veľtrhu Aqua-therm. Medzi vystavovateľmi nechýbala ani značka Protherm, ktorá v tomto roku oslavuje už 20 rokov úspešného pôsobenia na slovenskom trhu. Za tento čas sa dokázala vypracovať na lídra vo výrobe a predaji kotlov na Slovensku s ročnou výrobou kotlov prevyšujúcou 200 000 kusov.

„Za dvadsať rokov svojej existencie dosiahla značka Protherm v oblasti vykurovacej techniky skvelé výsledky. V segmente plynových kotlov deklaruje viac ako 51% podiel na slovenskom trhu. V oblasti predaja kondenzačných kotlov patrí rovnako k lídrom medzi výrobcami vykurovacej techniky,“ hovorí Jarmila Klátilová, marketingová manažérka Vaillant Group Slovakia, s. r. o.

Významný hráč na trhu

Úspech značky Protherm odštartovala sériová výroba elektrokotlov v Skalici v roku 1992. Už v roku 1993 vyšiel z jej výrobnej linky prvý závesný plynový kotol, vyrobený na Slovensku. S nárastom nových požiadaviek užívateľov a vývojom trhu sa postupne prešlo k rozširovaniu závodu, servisnej siete, ale aj k investovaniu do rozvoja nových kotlov. V súčasnosti tak do sortimentu značky Protherm patria nielen kotly elektrické a plynové, ale aj kondenzačné či kotly na tuhé palivo. „V roku 2001 sa Protherm stal súčasťou nadnárodnej skupiny Vaillant Group. Značka Protherm je v súčasnosti značkou medzinárodnou, nájdete ju na produktoch aj v iných európskych krajinách ako sú Litva, Estónsko, Lotyšsko, Rusko, Ukrajina, Grécko a ďalšie. Už dvadsiaty rok prináša Protherm na trh kotly vysokej kvality s rozumnou cenou, ktoré užívateľom zvyšujú komfort bývania,“ zdôrazňuje J. Klátilová. Vývoz kotlov sa dnes sústreďuje nielen do Európy, ale aj Ázie a Afriky. Neustále inovácie, vývoj a výroba nových kotlov a komponentov posunuli značku Protherm na pozíciu významného hráča na trhu vykurovacej techniky.

Návštevníci Aqua-thermu oslavovali s Prothermom

20. výročie značky Protherm oslavovali aj návštevníci Aqua-therm Nitra 2012 priamo v stánku vystavovateľa. Verejnosť mohla ochutnať kvalitné červené vínko zo Skalice a originálnu skalickú pochúťku – trdelník. Dôkazom, že všetkým nadmieru chutilo, boli rýchlo sa míňajúce zásoby. Okrem pohostenia dostali návštevníci od skúsených odborníkov z Prothermu aj cenné rady o vybraných kotloch zo sortimentu značky. „Zamerali sme sa najmä na predstavenie našich produktov s kondenzačnou technikou. Návštevníkom sme zdôrazňovali najmä ich vysokú efektívnosť, účinnosť a úspory, ktoré s kotlami Protherm môžu dosiahnuť,“ hovorí J. Klátilová.

Rozšírenie radu kotlov Panther Condens

Kondenzačnú techniku značky Protherm úspešne zastupuje kotol Panther Condens. Na výstave Aqua-therm Nitra 2012 predstavila značka nový rad týchto kotlov s označením Panther Condens 30 KKO. Kotol s rozsahom vykurovacieho výkonu 9,3 až 32,8 kW s nerezovým kondenzačným výmenníkom a novou hydroskupinou s ľahšie dostupnými komponentmi spĺňa požiadavky na moderný spôsob vykurovania. Ovládanie je založené na koncepte „jedno tlačidlo = jedna funkcia" na prehľadnom, podsvietenom LCD displeji, čo zjednodušuje nastavovanie parametrov. Pomocou trojcestného ventila možno ku kotlu Panther Condens variabilne pripojiť externý zásobník na teplú vodu a umiestniť ho vedľa kotla vpravo, vľavo alebo pod kotol. Malé rozmery kotla ponúkajú užívateľom väčšiu flexibilitu pri voľbe jeho umiestnenia v interiéri. Závesný kotol Panther Condens je efektívnou investíciou, ktorej cena sa prejaví v budúcich nákladoch na vykurovanie.

Nová verzia kotla Tiger Condens

Zmeny neobišli ani minuloročnú novinku v portfóliu značky Protherm, kondenzačný kotol Tiger Condens, ocenený Zlatou medailou na minuloročnom Aqua-therme. V tomto roku je už v ponuke aj verzia s jedným 21 litrovým zásobníkom na teplú vodu. Tiger Condens v novej verzii je určený najmä pre stredne veľké domácnosti. Vyznačuje sa jedinečnými schopnosťami pri príprave teplej vody – s prietokom 15,5 litra teplej vody za minútu. Vrstvený vstavaný zásobník z nerezovej ocele zaisťuje okamžitú dostupnosť teplej vody. Kotol má malé nároky na inštalačný priestor, keďže zásobník na teplú vodu je umiestnený v zadnej časti kotla. Vďaka vysoko účinnej a efektívnej prevádzke s ním znížite náklady na kúrenie automaticky .