V Protherm Production odštartoval nábor nových zamestnancov

//Skalica, 16. augusta 2016/ – Závod na výrobu kotlov Protherm Production zo Skalice odštartoval nábor nových zamestnancov. V rámci neho prijme dve desiatky nových pracovníkov do výroby. Zároveň sa obzerá po desiatich zamestnancoch pre svoje oddelenie nákupu.

Práca s dodávateľmi z celého sveta

Zamestnanie na oddelení nákupu v Protherm Production je spojené s cestovaním, stretávaním zaujímavých ľudí, poznávaním krajín a využívaním cudzích jazykov. „Sme otvorení voči uchádzačom z celého Slovenska,“ vysvetľuje Jana Kožuchová, vedúca oddelenia nákupu Protherm Production. Nákupcovia pravidelne cestujú po celej Európe a do Ázie. Rokujú s dodávateľmi, často so svetovými hráčmi. V porovnaní s inými slovenskými firmami je práca nákupcu pre koncern Vaillant Group oveľa rozmanitejšia. Obnáša aj sledovanie vývoja na trhu, nových trendov, tvorbu stratégií a tvorivú spoluprácu s vývojármi. V Protherm Production je dopyt najmä po skupinových nákupcoch, ktorí strategicky podporujú nákup v rámci koncernu. Nesmierne dôležitá je perfektná znalosť angličtiny. „Uprednostňujeme vysokoškolsky vzdelaných uchádzačov s technickým či ekonomickým zameraním. Šancu majú aj absolventi,“ tvrdí Jana Kožuchová.

Hľadajú aj pracovníkov do výroby

Čo sa týka nových pracovných miest vo výrobe, Protherm Production hľadá dve desiatky operátorov na montážne linky. Montáž vykurovacích zariadení bez problémov zvládnu aj ženy, externí študenti či dôchodcovia. „Ťažkej práce pri montážnej linke sa obávať nemusíte. Špičkové technológie v súčasnosti montáž značne uľahčujú, stačí len jednoduché zaškolenie,“ hovorí Ing. Zuzana Šimonovičová, manažérka pre ľudské zdroje v Protherm Production. V závode používajú najmodernejšie elektronické pracovné postupy. Od montážnika sa viac ako sila vyžaduje trpezlivosť a pozornosť. Moderné výrobné haly závodu na výrobu kotlov v Skalici sú presvetlené a nehlučné. „V našom závode si zakladáme na príjemnom prostredí. Interiér výrobnej haly je čistý, komfortný a členený na niekoľko zón, pričom nechýba ani zázemie pre oddych,“ opisuje Zuzana Šimonovičová. Okrem zaujímavého finančného ohodnotenia ponúka Protherm Production zamestnancom mnohé benefity. Sú nimi príspevky k životným jubileám, zľavy na nákup výrobkov či zaujímavé športové a kultúrne podujatia pre pracovníkov a ich rodiny počas roka.