Závod v Skalici hlási rekord: Pol milióna produktov za rok 2017

/Skalica, 18. decembra 2017/ Slovensko láme rekordy nielen v počte vyrobených áut, ale aj vykurovacích technológií. Závod Protherm Production zo Skalice vyrobil za rok 2017 historicky najviac – rekordných pol milióna zariadení na vykurovanie a prípravu teplej vody. V tejto oblasti sa zaradil medzi top producentov v Európe.

V strednej a východnej Európe náš závod – pokiaľ ide o počet vyrobených produktov – nemá obdobu. V roku 2000 sme v Skalici začínali s 51 000 kusmi, dnes už vyrábame desaťnásobne viac,“ potvrdil Peter Kuba, riaditeľ spoločnosti Protherm Production, ktorá vyrába pod hlavičkou koncernu Vaillant Group. Do závodu v roku 2017 koncern investoval 3,6 milióna eur a v roku 2018 plánuje v Skalici prijať desiatky nových pracovníkov.

Dlhodobo stabilne rastú

Pod rekord pol milióna zariadení (vyrobených v roku 2017) sa podpísalo viacero faktorov. „Závod v Skalici dokázal, že má dostatočne kvalifikovaných pracovníkov, aby zvládol aj náročné zadania. Aj vďaka tomu nám neustále pribúdajú kompetencie a dlhodobo stabilne rastieme,“ potvrdil P. Kuba.

Pod rukami montážnikov v Protherm Production vzniká široký sortiment výrobkov, zložité elektrotechnické zariadenia vo veľkých sériách. Ide o závesné i stacionárne, kondenzačné aj nekondenzačné kotly, elektrokotly, elektrické ohrievače na prípravu teplej vody či vnútorné jednotky tepelných čerpadiel. Výrobky ďalej putujú na 24 trhov Európy, Ázie i Afriky.